23 Ocak 2009 Cuma

Karneler Nasıl?

http://www.elazigmilliegemenlik.k12.tr/image/logo/eokul.jpg
Herkes bugün itibari ile karnelerini almaya başladı. Karneler nasıl, takdir alanlar,teşekkür alanlar,düz geçenler,onur belgesi alabilenler ... Geride kalan bir dönem hakkındaki yorumlarınızı ve duygularınızı bizimle paylaşmanız dileğiyle hayırlı olsun karneleriniz...
23.01.2009

22 Ocak 2009 Perşembe

e-Okul'a Hala Girilmiyor ?

Yarın karneler alınacak hala e-okul'a belirlenen saatlerde rahatlıkla bakılamıyor. MEB saat kısıtlaması yaparak ne yapmaya çalıştı sizce? Ben bizim yararımıza olacak bir şey sandım fakat yanılmışım. Daha dikkatli düşündüğüm de MEB'in makinelerini kurtarmaktan başka bir şey olmadığını gördüm.
24 Ocak tarihine kadar sistem açık; fakat sayılmayacak kadar kişi bu sistemden MEB'in kusurundan dolayı yararlanamamaktadır. Yazık ...

19 Ocak 2009 Pazartesi

e-Okul Sistemi Hakkında Duyuru

» e-Okul Sistemi Duyuru
» e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş, 24 Ocak 2008 tarihine kadar karne hazırlıkları nedeniyle 19:00--08:30 saatleri arasında yapılabilecektir.

17 Ocak 2009 Cumartesi

e-Okul'u Açamayan Var Mı ?

e-Okul'u Açamayan Var Mı ? desem çok saçma bir soru olur,çünkü kimse açamıyor. Açan var mı desem daha mantıklı herhalde.

Peki neden bakamıyoruz ? Nedeni çok çok açık. Herkes sitenin kapatıldığını sanıyor ama değil. Herkes siteye girmeye çalıştığından site kaldırmıyor ve donuyor başka bir deyişle çöküyor.

Eee Ne Yapacağız ? diyorsunuzdur eminim. MEB'in duruma el atmasını beklemek gerekiyor.Beklersek dönem bitecek sistemin bir anlamı kalmayacak o başka.

Tavsiyeniz Nedir? derseniz eğer tavsiyem şudur. Sitenin yoğunluğunun azaldığı zamanlar siteyi tercih ediniz. Gece 03:00'ten sonra olabilir mesela. Sabah saat 6-7 sularında çok rahat bakılıyor.
Bu saatlerde bakmaktan başka çare yok şimdilik. Akşam ve öğle saatleri oldukça yoğun olmaktadır.

Kolay gelsin ;)

e-Okul Uygulaması Hakkında Bilgi

e-okul

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada ve daha sonra milli eğitim bakanımız sayın Hüseyin çelik’in sözlü açıklamasında, e-okul uygulamasına resmi ve özel okulların yanı sıra okul öncesi eğitim kurumlarının ve özel ilköğretim okullarınında dahil olacağı bildirildi.
Bakan Hüseyin Çelik, “e-Okul Uygulaması” konusunda yayımladığı genelgede, “e-Dönüşüm Türkiye Projesi” kapsamında, bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin birçok iş ve işlemlerini “web tabanlı” yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştirdiğini anımsattı.

e-Okul uygulamasında” öğrencilere ait tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulduğunu ve sistemde mükerrer öğrenci bulunmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
“Yapılacak merkezi sınavlarla ilgili iş ve işlemler e-okul üzerinden gerçekleştirilecek. Girilen bilgilere göre karne, diploma, takdir, teşekkür, başarı ve onur belgelerinin bazımı yapılıp ilgili çizelgelerin dökümü alınacak.
Öğrenci devam-devamsızlık ve nakil işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve ayrıca resmi yazı ile öğrenci nakil isteme, gönderme belgesi ile öğrenci gelişim dosyası istenmeyecek. Ancak, internet erişimi olmayan okullar bu işlemlerini resmi yazıyla yapacaklar. Daha sonra en yakın internet erişimi olan okula giderek e-okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu uygulamaya resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumları da dahil edilecek. Kesinlikle sisteme başka sistemlerden veri aktarımı yapılmayacak.